Application Framework

De term ‘maatwerk’ wordt vaak in verband gebracht met hoge kosten in vergelijking met tarieven van standaardsoftware. Wat vaak vergeten wordt is dat er bij standaardsoftware bijkomende kosten kunnen ontstaan, omdat de software toch niet helemaal goed aansluit. Dit kan de kosten van maatwerksoftware zelfs doen overstijgen. Bijvoorbeeld als bepaalde delen functionaliteit bijgemaakt of aangepast moeten worden.

Wij gebruiken een ontwikkel methodiek die ons in staat stelt snel software te ontwikkelen en efficiënt te onderhouden. Daarbij worden we geholpen door een zogenaamd framework waarin reeds stukjes basisfunctionaliteit zitten die we niet elke keer opnieuw hoeven te schrijven. Denk hierbij aan schermen om onderhoud te plegen aan allerlei stamgegevens zoals valuta, landen, eenheden en BTW-tarieven. Koppelingen naar financiële- en CRM-systemen zoals Exact en Axi. Import- en exportfuncties naar Excel, PDF en emailfuncties. Allemaal hapklare brokken functionaliteit die reeds uitvoerig getest zijn en een aantal jaren in gebruik zijn bij onze klanten. Door deze stukken functionaliteit te stapelen komen we al een heel eind op weg naar het maatwerk eindproduct. Wat rest zijn de stukken die echt op maat ontwikkeld moeten worden. Ook daar biedt het framework uitkomst.

Dat werkt als volgt: de programmeur wordt als het ware geacht de gewenste functionaliteit slechts te modelleren. Hij maakt een ontwerp voor de database, bijvoorbeeld een ordertabel. Vervolgens geeft hij op welke bedrijfsregels c.q. validaties er van toepassing zijn. Als laatste maakt hij een ontwerp van het scherm. Dit allemaal in modelvorm.

Het framework is nu in staat om vanuit het model de uiteindelijke applicatie volledig te genereren met als gevolg: een 99,9% bug-vrije applicatie.

Van hetzelfde model kan bijvoorbeeld een desktop applicatie, maar ook een webapplicatie of eventueel een tabletapplicatie gegenereerd worden. De sourcecode die gegenereerd wordt is tevens compatibel met bestaande softwareontwikkelsystemen, zodat continuïteit op dat vlak ook gewaarborgd is.

Bent u geïnteresseerd in onze werkwijze, neem contact met ons op.